marți, 12 aprilie 2011

Carmen 3D (2011)

Co-producţie RealD şi Royal Opera House din Londra, CARMEN 3D este un film uluitor, presărat cu câteva dintre cele mai iubite melodii ale tuturor timpurilor, cântate de cei mai faimoşi artişti ai lumii. CARMEN 3D promite să-şi poarte spectatorii într-o călătorie magică, pe covorul fermecat al unei poveşti pline de iubire cu toate ingredientele ei: pasiune, gelozie, trădare.
Pasiunea, gelozia şi trădarea au ajuns în centrul atenţiei la Royal Opera House din Londra în cea mai spectaculoasă ecranizare a faimoasei opere Carmen de Georges Bizet. Cunoscuta dramă vine împachetată cu melodii memorabile acoperind toată gama de la solo-uri pline de încărcătură intimă a iubirii şi până la coruri copleşitoare, “Habanera” şi “The Toreador’s Song” fiind doar două dintre aceste melodii.

Primele critici la adresa operei Carmen au pus-o la perete considerând-o vulgară şi demnă de dispreţ. Asta se întâmpla în 1875 şi se datora scenografiei sărăcacioase de la momentul respectiv.  Iar Bizet nu a mai trăit suficient încât să îşi vadă creaţia devenind un succes modial, acuma fiind una dintre operele nelipsite din repertoriul The Royal Opera House din Londra precum şi din toate celelalte instituţii de gen din lume.


Opera Carmen de Bizet prezintă mult îndrăgita poveste a vulcanicei Carmen, o tânără ţigancă superbă a cărei iubire este pe cât de efemeră, pe atât de pasională şi care are un efect devastator asupra bărbaţilor care o întâlnesc. Brigadierul Don Jose însuşi se îndrăgosteşte iremediabil atunci când o vede pe Carmen pentru prima oară, iar gelozia îi va anihila complet simţurile până la crimă atunci când tânăra îl părăseşte pentru un alt barbat.

În această producţie răscolitoare şi plină de viaţă, realizată de Francesca Zambello, filmată atât de frumos în format 3D de către Julian Napier, Sevilla se ridică maiestuoasă printre rândurile de soldaţi, mulţimea de săteni, ţigani, toreadori  şi femei superbe. Această producţie spectaculoasă aduce pe scenă şi pe marele ecran în acelaşi timp, o distribuţie deosebit de talentată, o poveste captivantă şi nu în ultimul rând muzica plină de energie şi pasiune a lui Bizet.
  • Regia: Julian Napier, Francesca Zambello
  • Cu: Christine Rice, Bryan Hymel, Aris Argiris
  • Gen film: Dramă, Muzical

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu